Terra Aquatica pH+
Related products
Product detailed description
Pro všechny metody pěstování: hydroponie i půda
Tento nový koncept řízení pH vám umožní provádět úpravu pH, zejména v případě rychle rostoucích rostlin.
Jako pěstitelé máme vždy nějaký seznam s přáními, jejichž vyplnění by nám usnadnilo život. Úplně nahoře na seznamu je pufr pH, který by fungoval tak dobře, že bychom mohli odjet na dvoutýdenní dovolenou a po návratu by byla hodnota pH v živném roztoku pořád stejná. Problém spočívá v tom, že toho lze docílit, jen když je výživa slabá, kdy v roztoku neprobíhá mnoho činností a kdy vaše rostliny rostou průměrným tempem.
Pokud má být růst rychlý a dochází k odstraňování velkého množství iontů a všem složitým interakcím v roztoku, takováto stabilita je nemyslitelná. Ovšem dnes již nejsme bezradní. Dnes umíme dosáhnout uspokojivé stability a zároveň i dalších výhod.
Roztok s dobrým řízením pH je ten, kde pH nastavíte jen jednou, a to při spuštění systému. Netvrdíme sice, že jsme docílili přesně tohohle, a ne v každé situaci a s každou živinou. Ale pokud jde o řízení pH, které jsme zkoušeli v našich sklenících s použitím přípravků pH Down v kombinaci s výživou Flora Series a Mineral Magic, probíhalo pěstování rostlin po několik týdnů bez potřeby úpravy pH. U některých menších systémů pH lehce klesá, avšak po přidání malého množství pH Up zase stoupne na požadovanou úroveň. V jiných případech pH zůstává velmi blízko u téměř ideální hodnoty 6.0.
Ideální hodnota pH je vlastně to nejdůležitější. Vysoký stav pH podporuje příjem kationtů a naopak nízký stav zase příjem aniontů. Čili při výběru pH je třeba činit kompromisy. Obvykle se doporučuje bezpečný stav s hodnotami 5,5 až 6.5. My radíme držet se té nižší hodnoty, čili od 5,5 do 6,2.
pH Up obsahuje křemičitan
Co se týče zvyšování hodnoty pH v roztoku, bude to užitečné zejména pro pěstitele, kteří používají osmózu nebo demineralizovanou vodu. Tato nová verze obsahuje křemičitan, který vylepšuje prostředí rostliny.
Nedostatek křemičitanu může být v hydroponii omezujícím faktorem. A to z toho důvodu, že je špatně rozpustný, čili je těžké ho do roztoku dát dostatek. Proto jej do našich produktů přidáváme vždy, kdy je to možné.
Be the first who will post an article to this item!